Image

Legislatie


Din fericire, exista si in Romania o legislatie care ofera sansa la munca si integrare  sociala persoanelor cu dizabilitati. 

Astfel, firmele sau institutiile care au mai mult de 50 de salariati trebuie sa aibaminim 4% din totalul numarului de angajati persoane cu dizabilitati. 

Astfel, este incurajata angajarea celor care, datorita unor probleme de sanatate, au unele dintre abilitati sau capacitati reduse intr-o oarecare masura si pe care nu se inghesuie nimeni sa-i angajeze.

Exista si facilitati pentru angajatorii care face asta, cum ar fi sprijin financiar pentruadaptarea locului de munca sau pregatirea profesionala a persoanelor cu dizabilitati.

In situatia in care angajaotrul nu poate sau nu vrea sa angajeze persoane cu dizabilitati,trebuie sa dea o suma de bani statului. Este vorba de jumatate din salariul minim brut pe economie pentru fiecare salariat cu dizabilitati care "ii lipseste". 

Sau, si mai bine, poate cumpara produse sau servicii de la o unitate protejata.

Atentie insa! 

Mai intai, nu exista scuze pentru a nu avea angajat acel numar de persoane cu dizabilitati. Ori ii aveti, ori platiti!

Apoi, daca vreti sa cumparati ceva de la o unitate protejata, lucrati cu unitati ale unor organizatii ale persoanelor cu dizabilitati, cum e cea a Asociatiei Esperando! Altfel,riscati ca sumele pe care deja le-ati cheltuit sa nu fie luate in considerare la un control exigent si serios! Adica sa trebuiasca sa mai dati o data banii si la stat, plus dobanzi si penalizari!!!!! Nu suna deloc bine, nu-i asa!

In plus, nu uitati ca SUNTETI OAMENI! Asta inseamna ca Dumnezeu v-a dat suflet si v-a spus sa va iubiti aproapele. N-a spus ca doar pe cel frumos si intreg! Din contra, a spus sa nu cautam la chipul omului. Asadar, ganditi-va si la persoanele cu dizabilitaticare chiar pot avea o viata mai buna si se pot bucura de sprijinul primit! 

Uneori, mai ieftin e mai scump!

Si, pe de alta parte, sa faci bine e atat de usor!

 

Sponsorizari

Puteti face si sponsorizari acum, fara sa va coste nimic! E adevarat! In loc sa dati tot impozitul pe profit la stat, puteti alege ca 20% din acesta (maxim 0,3% din cifra de afaceri) sa o dati ca sponsorizare Asociatiei Esperando!

Pentru aceasta va stam la dispozitie cu contract de sponsorizare si cu multumirile noastre si ale copiilor si tinerilor cu dizabilitati! 

Mai multe informatii gasiti aici:

descarca ghidul sponsorizarii