image
image

Despre Asociaţia Esperando

În 2001 a luat fiinţă Asociaţia Esperando, asociaţia părinţilor unor copiii cu dizabilităţi, pentru care la acel moment în Baia Mare, nu exista nici un tip de serviciu.

Cum părinţii nu puteau să aştepte o schimbare din partea autorităţilor, au hotărât să facă ceva ei înşişi. Astfel că, alături de câţiva specialişti au înfiinţat Asociaţia Esperando, prima organizaţie înfiinţată în judeţul Maramureş cu scopul recuperării şi integrării sociale a copiilor şi tinerilor cu deficienţe neuro-psiho – motorii.

Au început cu paşi timizi ne ştiind la ce să se aştepte şi ce presupune înfiinţarea unei Asociaţii. S-au documentat, au învăţat şi au încercat să facă tot mai multe.

După câteva luni au înfiinţat Centrul de Recuperare Esperando.

Aici au încercat să ofere diferite tipuri de servicii de recuperare menite să îmbunătăţească starea de sănătate a persoanelor cu nevoi speciale.

Serviciile de recuperare fizică, educaţie adaptată, logopedie, psihoterapie/ consiliere, terapii cu animale, cu muzică, cu jocuri, terapie ocupaţională, formarea deprinderilor de viaţă independentă, socializare, etc, au început să facă parte din programul de recuperare al fiecărui copil (şi mai apoi şi din cel al tinerilor şi adulţilor), în funcţie de nevoile individuale.

Rezultatele nu s-au lăsat aşteptate, lucru care i-a determinat pe părinţi să meargă înainte cu şi mai multă îndârjire pentru copiii lor şi nu numai.

Astfel că, au extins serviciile pentru ca un număr cât mai mare de persoane cu nevoi speciale să poată beneficia de servicii de recuperare.

Creștem în fiecare an, adăugăm câte ceva mereu, facem mereu mai multe pentru cei care au dizabilități/ nevoi speciale.

De fapt, asta ne și deosebește: fiind o asociație a părinților, familiilor și persoanelor cu dizabilități (care sunt și în Consiliul Director, iar Președintele poate fi, conform statutului, doar un părinte!), existăm pentru persoanele cu nevoi speciale!

Doar pentru ca persoanele cu dizabilități/ nevoi speciale să poată avea o viață frumoasă, cu vise, cu iubire.

Asociaţia Esperando a devenit una dintre cele mai cunoscute organizaţii ce lucrează în domeniul social şi al serviciilor pentru persoane cu dizabilităţi din Maramureş, dar şi din România.

Aceasta şi-a câştigat încrederea comunităţii prin întreaga sa activitate, prin seriozitatea de care a dat dovadă de fiecare dată.

Este membră în toate federaţiile, coaliţiile şi organizaţiile umbrelă semnificative din România în domeniul dizabilităţii sau protecţiei copilului: RENINCO, Incluziune România, FONPC, NGOplatforMM.

canvas

Despre viață

Vizionați acest video care în mod sigur vă va oferi o altă viziune asupra vieții.

Educație adaptată

Activități de educație personalizată.

Recuperare medicală

Terapii individuale.

image

Misiune, viziune şi valori

Misiune

Misiunea Asociației Esperando este de a aduce împlinire vieții celor cu afecțiuni/ dizabilități fizice, înlăturând incertitudinile și temerile legate de viitor.

Viziune

Viziunea Asociației Esperando este o lume în care viața persoanelor cu afecțiuni/ dizabilități fizice să urmeze același curs cu al oricărei persoane din comunitate.

Valori

Valorile în care credem şi după care ne ghidăm toţi cei care facem parte din familia numită Esperando sunt:

  • suflet și valori înalte,
  • excelență în servicii și activități,
  • trăim în comunitate,
  • cultura omeniei și bunătății,
  • muncim și noi, nu așteptăm cu mâinile în sân,
  • gândim sustenabil, gândim și pentru viitor,
  • concurăm doar cu noi înșine.