Asumat – ne dezvoltăm

În perioada iulie – noiembrie 2023, Asociația Esperando va derula mai multe activități cu scopul îmbunătăţirii calităţii vieţii tinerilor cu dizabilităţi din Baia Mare, organizate în cadrul proiectului ”Asumat – ne dezvoltăm”, proiect realizat cu sprijinul Municipiului Baia Mare conform legii 350/ 2005.

Partenerii noștri sunt:

  • Colegiul Național Mihai Eminescu,
  • Colegiul Național Vasile Lucaciu Baia Mare, 
  • Asociația Energia Mișcării,
  • Asociația Team for Youth.

Alături de aceștia ne dorim să promovăm voluntariatul, includerea socială, asumarea responsabilităţilor individuale, protejarea mediului, dar și să dezvoltăm oportunități sănătoase de petrecere a timpului liber.

Acest proiect este o ”punte a cunoașterii”, creată pentru tinerii din școlile de masă, tinerii cu nevoi speciale și voluntari.

O oportunitate de a petrece timp împreună în cadrul acțiunilor de informare care vor avea loc în școli, dar și la atelierele de creație, pentru a cunoaște capacitățile și abilitățile celuilalt, pentru a ne accepta unii pe alții și a ne sprijini în parcursul nostru.

Prin acțiunile noastre încurajăm excluderea marginalizării sociale a unui grup vulnerabil (tinerii cu dizabilităţi), promovăm egalitatea de șanse și încurajăm activitățile de voluntariat în rândul tinerilor.

Pe de altă parte, vor avea loc acțiuni de informare în cadrul școlilor partenere despre protecția mediului, colectarea selectivă, importanța mișcării, a unei alimentații corecte, a unui stil de viață sănătos și vor fi organizate acțiuni de ecologizare.

Tinerii vor afla informații despre impactul acțiunilor omului asupra mediului înconjurător, cum acestea ne afectează modul de viață, dar și cum putem să facem bine naturii, pentru ca, implicit, să fim noi bine.

Proiectul este realizat cu sprijinul Municipiului Baia Mare conform legii 350/ 2005.