Din fericire, exista şi în România o legislaţie care oferă şansa la muncă şi integrare  socială persoanelor cu dizabilităţi. 

Astfel, firmele sau instituţiile care au mai mult de 50 de salariaţi trebuie să aibă minim 4% din totalul numărului de angajaţi persoane cu dizabilităţi. 

Astfel, este încurajată angajarea celor care, datorită unor probleme de sănătate, au unele dintre abilităţi sau capacităţi reduse într-o oarecare măsură.

Există şi facilităţi pentru angajatorii care fac asta, cum ar fi: sprijin financiar pentru adaptarea locului de muncă sau pregătirea profesională a persoanelor cu dizabilităţi.

În situaţia în care angajaotrul nu poate sau nu vrea să angajeze persoane cu dizabilităţi, trebuie să dea o sumă de bani statului. Este vorba de jumătate din salariul minim brut pe economie pentru fiecare salariat cu dizabilităţi care „îi lipseşte”. 

Sau, şi mai bine, poate cumpăra produse sau servicii de la o unitate protejată.

Atenţie însă! 

Mai întâi, nu există scuze pentru a nu avea angajat acel număr de persoane cu dizabilităţi. Ori îi aveţi, ori plătiţi!

Apoi, dacă vreţi să cumpăraţi ceva de la o unitate protejată, lucraţi cu unităţi ale unor organizaţii ale persoanelor cu dizabilităţi, cum e cea a Asociaţiei Esperando! Altfel, riscaţi ca sumele pe care deja le-aţi cheltuit să nu fie luate în considerare la un control exigent şi serios! Adică să trebuiască să mai daţi o dată banii şi la stat, plus dobânzi şi penalizări!!!!! Nu sună deloc bine, nu-i aşa!

În plus, nu uitaţi că SUNTEŢI OAMENI! Aşadar, gândiţi-vă şi la persoanele cu dizabilităţi care chiar pot avea o viaţă mai bună şi se pot bucura de sprijinul primit! 

Să faci bine e atât de uşor!